bede miala w listopadzie ciecie cesarskie, bardzo boje sie tego zabiegu, tym bardziej, ze nie wiem jaki rodzaj zniaczulenia wybrac, prosze o rade czy wybrac czesciowe znieczulenie czy poprostu narkoze, prosze o rade!
ja mialam znieczulenie miejscowe do kregoslupa, przyznam, ze jest swietne, nie mialam po nich wymiotów czy nudnosci a i moje malenstwo widzialam od razu! to jest duzy plus, a igly wogole sie nie czuje, mi anestezjolog mascia znieczulil miejsce w ktorym wbijal igle, wiec totalnie nic nie czulam, zycze powodzenia !
moja siostra urodziła dwójkę dzieci: pierwsze "na żywca" a drugie "po ludzku" :]
Przy pierwszym obrzydliwie się męczyła, ból nie do opisania. Wyglądała jakby ją z krzyża zdjęli, przy drugim usypiała podczas najgorszych bóli....
Ja jeszcze nie rodziłam, ale co do znieczulenia nie mam wątpliwości ;)
Ostatnio zmieniony przez ania__jak Sro, 04 Lis 2009, 14:42, w całości zmieniany 1 raz
Chyba raczej nie będziesz miała wyboru znieczulenia. W standardzie jest tzw. ZZO - znieczulenie zewnątrzoponowe.
Brzuszek gubi się tym łatwiej im lepszą kondycję miało się przed ciążą. Zachęcam również do ćwiczenia i podtrzymywania kondycji w ciąży na zajęciach fitnesowych dla przyszłych mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum