FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  

Rejestracja Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
znieczulenie
Autor Wiadomość
malwinka 

Wysłany: Czw, 01 Paź 2009, 19:19   znieczulenie

bede miala w listopadzie ciecie cesarskie, bardzo boje sie tego zabiegu, tym bardziej, ze nie wiem jaki rodzaj zniaczulenia wybrac, prosze o rade czy wybrac czesciowe znieczulenie czy poprostu narkoze, prosze o rade! :-)

stokrotka 

Wysłany: Wto, 06 Paź 2009, 16:20   

ja mialam znieczulenie miejscowe do kregoslupa, przyznam, ze jest swietne, nie mialam po nich wymiotów czy nudnosci a i moje malenstwo widzialam od razu! to jest duzy plus, a igly wogole sie nie czuje, mi anestezjolog mascia znieczulil miejsce w ktorym wbijal igle, wiec totalnie nic nie czulam, zycze powodzenia ! :-)

kobietka 

Wysłany: Nie, 11 Paź 2009, 13:59   

ja rodzilam naturalnie ale dziewczyna obok miala wlasnie znieczulenie do kregoslupa i rowniez byla zadowolona... osobiscie Ci nie doradze :-)

koko 

Wysłany: Sro, 04 Lis 2009, 14:35   

a ja jeszcze nie rodziłam i mam nadzieje, że tak pozostanie :mrgreen:

ania__jak 

Wysłany: Sro, 04 Lis 2009, 14:42   

moja siostra urodziła dwójkę dzieci: pierwsze "na żywca" a drugie "po ludzku" :]
Przy pierwszym obrzydliwie się męczyła, ból nie do opisania. Wyglądała jakby ją z krzyża zdjęli, przy drugim usypiała podczas najgorszych bóli....
Ja jeszcze nie rodziłam, ale co do znieczulenia nie mam wątpliwości ;)
Ostatnio zmieniony przez ania__jak Sro, 04 Lis 2009, 14:42, w całości zmieniany 1 raz  

Lalunka 

Wysłany: Pią, 21 Maj 2010, 18:03   

Chyba raczej nie będziesz miała wyboru znieczulenia. W standardzie jest tzw. ZZO - znieczulenie zewnątrzoponowe.

Brzuszek gubi się tym łatwiej im lepszą kondycję miało się przed ciążą. Zachęcam również do ćwiczenia i podtrzymywania kondycji w ciąży na zajęciach fitnesowych dla przyszłych mam.

Tutaj masz opis takich zajęć -> www.galerianarodzin.com
Ostatnio zmieniony przez Lalunka Pią, 21 Maj 2010, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu